Teun Toebes: de jongen die in een verpleegtehuis woont
10-11-2021 - 11:40 uur
Teun Toebes Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom?

Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verzorgingstehuis. Om dit doel te bereiken gaat hij ver, heel ver.


Meer dan een jaar geleden besloot hij zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van verpleeghuis Voorhoeve in Utrecht. Hier krijgt hij antwoorden op vragen zoals "Hoe je onderdeel kan uitmaken van elkaars wereld met dementie?" en "hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is?". Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken”.

Wie is Teun Toebes?

Teun Toebest is een jonge, gepassioneerde initiatiefnemer en ambassadeur van de stichting sTeun en toeverlaat, die zowel online als offline veel trouwe volgers heeft gekregen. Hij verschijnt vaak in de media en wordt gezien als een inspirerend gezicht van de dementiezorg in Europa. Voor zijn werk en initiatieven heeft Teun diverse prijzen gewonnen en daarmee wordt hij gesterkt in zijn missie om de dementiezorg wereldwijd menselijker te maken.

Dementie in het theater


In het verlengde van zijn boek zal Teun alle bezoekers, veelal zorgpersoneel, Followers en lezers, op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld schetsen van mensen met dementie. Als je anders gaat kijken zal niks meer hetzelfde zijn. Mensen met dementie blijven namelijk net als jij en ik, mens voor altijd! #HumanForever.

Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal hij de toeschouwers op een bevlogen wijze meenemen in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen.

De show zal interactief zijn omdat het grote doel is dat de mensen geholpen moeten worden bij het ‘Nieuwe Denken’. Dit zal vanzelfsprekend tot mooie, verrassende en hilarische gesprekken leiden.

NU TE BOEKEN BIJ GEORGE VISSER PRODUCTIONS
 
Zie ook: