Testevenement Guido Weijers
16-02-2021 - 11:46 uur
Guido Weijers Al langere tijd gooit de coronacrisis roet in het eten voor de evenementenbranche. Voorstellingen worden gespeeld met minder capaciteit, ze worden verplaatst of geannuleerd. Hopelijk komt daar nu verandering in!

Guido speelt op
zaterdag 20 februari 2021 een voorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht.
Er vindt die dag een grootschalig onderzoek plaats door Fieldlab Evenementen, gericht op het vergaren van inzichten en data om optermijn terug te kunnen keren naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit.

Bij de voorstelling zijn vijfhonderd bezoekers toegestaan, die zich aan een aantal maatregelen moeten houden. Zo moet het publiek een
negatieve corona-test (maximaal 48 uur oud) kunnen tonen. Ook worden bezoekers gevraagd een app te downloaden en kan er gevraagd worden om de anderhalve meter afstand los te laten en wel of geen mondkapje te dragen.

Er zullen in totaal vijfhonderd bezoekers worden toegelaten, die verdeeld worden over drie groepen van respectievelijk 250, 200 en 50 bezoekers.

Met de testevenementen wil de organisatie toewerken naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit.

Naast het optreden van Weijers wordt ook getest met een zakelijk congres en twee voetbalwedstrijden.

Ook heeft het kabinet toestemming gegeven om twee indoor- en twee outdoorevenementen teorganiseren. De data en invulling van die evenementen worden nog bekend gemaakt.

De evenementenbranche pleitte al een lange tijdvoor meer duidelijkheid. Zo riep de branche vorig jaar op om de testevenementen sowieso door te laten gaan. Weijers is al lange tijdeen voorvechter van meer duidelijkheid voor artiesten en theaters.
En met succes!
 
Zie ook: