Cabaretier Fabian Franciscus met debuutvoorstelling VLAFEEST op televisie
12-06-2020 - 13:49 uur
Fabian Franciscus Zondagavond 14 juni wordt de debuutvoorstelling 'VLAFEEST' van cabaretier Fabian Franciscus op televisie uitgezonden bij BNNVARA (23.05u.). Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat erover hoe hij met dat laatste steeds beter mee heeft leren leven. Althans, redelijk vaak dan...
“Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als voorbijgangers op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig voor mij en daar kan ik mee spelen”.

Fabian heeft het uitgebreid over zijn autisme en OCD. Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt.
“Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen.
Mijn show gaat natuurlijk niet alleen over dat autisme, ik ben veel meer dan dat, maar het is wel een belangrijk deel van me. Het feit is wel dat ik er een heel eigen blik op de wereld door heb. Op die manier zet ik mijn eigenaardigheid in als een kracht. Dingen die voor de meeste mensen heel normaal zijn kunnen voor mij soms heel gek en absurd overkomen.

Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

Vanaf september is Fabian ook weer te zien in de theaters met zijn tweede theatervoorstelling ‘Kleine Wereld’. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan hoe de speellijst er precies uit komt te zien, met oog op de nieuwe maatregelen waar de theaters zich aan moeten houden. De kaartverkoop start in de loop van de zomer, dit kan per theater verschillen.

Neem alvast een kijkje: voorlopige speellijst Kleine Wereld.
 
Zie ook: