Roos Schlikker en Erris van Ginkel presenteren: Moeder van Glas
17-02-2020 - 13:29 uur
In de laatste week van mei zal er in een zestal theaters een exclusieve preview te zien zijn van een nieuw theaterstuk: Moeder van Glas, een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte. Ondertitel: Gekte is dichterbij dan je denkt. Het stuk zal in het eerste deel van seizoen 21/22 in première gaan.

Dus waarom dan nu al een preview? Is dat niet wat vroeg?
Er is een aantal redenen dat we het heel logisch vinden deze preview te maken. In het nieuwe EO-programma ‘De laatste 24 uur’ op NPO1 was te zien dat Roos door haar vaste schrijfpartner (en regisseur) Erris van Ginkel wordt verrast met een scene uit haar boek, gespeeld door actrice Sandra Mattie. Die scene maakte op iedereen zo’n indruk dat Schlikker en Van Ginkel eigenlijk ter plekke besloten dat dìt het moment was om een langgekoesterde droom in vervulling te laten gaan: “We gaan dit stuk zelf produceren.”

Het is de bedoeling dat iedereen die na het zien van dit tv-programma nieuwsgierig geworden is of Schlikker het lukt om dit nieuwe theaterstuk te maken, direct een kaartje kan kopen voor zo’n exclusieve preview. Sterker nog: ze geeft er zelf een inleiding bij en vraagt na afloop om je mening: wat zouden we het komende jaar moeten verbeteren, aanvullen, verhelderen? En dat is dan direct de vliegende start van het nieuwe productiebedrijf van Schlikker en Van Ginkel.

Moeder van Glas wordt een theatermonoloog gespeeld door Sandra Mattie. Mattie is bekend van haar theaterwerk en speelde o.a. in tv-series als De Fractie, Zuidas en Flikken Maastricht.

Meer informatie over het tv-programma ‘De laatste 24 uur’? Klik hier!

Klik hier voor de speellijst.