NITS start dit weekend met theatertournee ‘KNOT’.
15-11-2019 - 13:32 uur
NITS Op 16 november start De Nits met hun nieuwe theatertournee - KNOT. Naar aanleiding van hun nieuwe album ‘KNOT’ wat op 22 november verschijnt gaat de band de komende maanden op tour door Nederland en zal deze afsluiten met een concert in Carré op 17 maart 2020.

Het album bevat 11 songs, opgenomen in hun eigen Werf studio in Amsterdam. De muziek is ontstaan uit improvisaties, wat je een vorm van 'instant composing' zou kunnen noemen. Het resultaat van drie lange sessies van 20 uur opgenomen muziek-en tekstflarden. Henk Hofstede gebruikte de woordimprovisaties later als inspiratie bij het schrijven van de uiteindelijke songteksten.

Daar waar hun vorige cd ‘Angst’ grotendeels geschreven was op basis van gesprekken van Henk met zijn moeder, bestrijkt de thematiek van ‘Knot’ een breder scala aan onderwerpen. Ervaringen uit zijn directe leefomgeving mengden zich met observaties, ervaringen en fantasieën. Een dansfeest in Oostende verbindt Marvin Gaye met James Ensor (Dead Rat Ball), het leegruimen van het ouderlijk huis vindt zijn plek via Rachel Whiteread (The Concrete House), een personage uit een thriller stuwt de tekst van Music Box with Ballerina voorwaarts.

De tour begint half november, klik hier voor concertdata

KNOT is verkrijgbaar op cd, vinyl en streaming.


 
Zie ook: