Cabaretier Fabian Franciscus Nieuwe Ambassadeur NVA
29-03-2019 - 14:55 uur
Fabian Franciscus Fabian Franciscus gaat zich vanaf nu als ambassadeur inzetten voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Fabian is cabaretier en acteur, en heeft MCDD, een stoornis binnen het autisme-spectrum. Hij gaat zich ervoor inzetten om misverstanden en vooroordelen over autisme bespreekbaar te maken.

Fabian treedt al een paar jaar succesvol op als cabaretier en is inmiddels ook een veelgevraagd artiest op congressen. En overal wordt hij met gelach ontvangen. Juist zijn autisme-spectrum stoornis, MCDD, maakt hem misschien wel zo hilarisch.

Het onderwerp autisme is nog lang niet altijd even open te bespreken, terwijl juist het in alle openheid bespreken tot meer begrip en acceptatie leidt. Daarnaast hoeft het hebben van autisme lang niet in alle gevallen als een grote beperking te worden ervaren.
Fabian deelt die mening:
“De berichtgeving rondom ASS (autisme-spectrum stoornis) is vaak redelijk zwaar terwijl relativering, positiviteit en zeker humor mij juist veel meer acceptatie en sterkte geven. Die kant wil ik meer belichten. De NVA heeft ook uitgesproken
meer die kant op te willen, dus is wat dat betreft een goede partner.”

Op dit moment toert Fabian met VLAFEEST door het land en zijn de meeste voorstellingen uitverkocht. In het najaar volgt nog een korte reprisetournee en vanaf februari 2020 volgt een tournee met try outs van de nieuwe voorstelling Kleine Wereld.
 
Zie ook: