NITS op tour met nieuw album 'ANGST' (verschijnt op 15 september)
08-09-2017 - 15:53 uur
NITS Op 15 september verschijnt het nieuwe album van NITS, getiteld ‘angst’. De band zal vanaf 23 september op een uitgebreide tour gaan door Nederland en ook een aantal Europese steden aandoen.

‘angst’ is het eerste studioalbum sinds 5 jaar en opvolger van ‘Malpensa’ uit 2012. In de tussentijd verscheen het live-album ‘Hotel Europa’, het succesvolle livealbum dat een top 5 notering bereikte in de Nederlandse charts.

‘angst’ is opgenomen in de Werf studio in Amsterdam, de eigen studio van NITS. Een album met nieuwe tracks waarvan de muziek werd geschreven door Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Kloet en Henk de teksten voor zijn rekening nam. 'angst' is het verhaal van de tijd van de bezetting en bevrijding van Nederland en het leven in het naoorlogs Duitsland. Elvis in de jaren 50 in een trein langs de Rijn. Op de brommer door Duitsland naar het Zuiden. Oma breidt een trui om je te beschermen tegen de kou en het onbekende.

De band start op 23 september een uitgebreide livetour die meer dan 60 optredens zal beslaan en die NITS buiten Nederland ook naar een tiental Europese steden zal brengen. De concerten zullen naast de nieuwe songs van
‘angst’ ook volop hoogtepunten bevatten uit de 40- jarige carrière van NITS.

Live is de band de laatste twee jaar volop actief geweest met hun succesvolle jubileum theatertoer, optredens als FRITS samen met Freek de Jonge en de voorstelling ‘TING’ samen met het Scapino ballet dat meer dan 23.000 bezoekers trok.

‘angst’ is vanaf 15 september beschikbaar als CD (incl. 20 pagina booklet), download en stream. Begin oktober verschijnt ‘angst’ ook op vinyl.

Klik hier voor de tourdata
 
Zie ook: