Flip Noorman zingt Leonard Cohen - 21 mei in Paradiso
25-04-2017 - 11:27 uur
Flip Noorman Op zondag 21 mei 2017 brengt zanger Flip Noorman in poppodium Paradiso een ode aan de ontvallen meester die voor hem altijd de grootste was: Leonard Cohen. Flip zal zowel originele Cohennummers spelen als door hemzelf gemaakte vertalingen. De kaartverkoop is gestart via de website van Paradiso.

Flip Noorman is een rijzende ster in de poëtische Nederlandstalige muziek. In 2014 won hij de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival en met zijn nummer ‘Als Tijd Niet Bestaat’ werd hij genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2016. AKF juryvoorzitter Jacques Klöters ziet in Noorman “een nieuwe Ramses Shaffy”.

Naar aanleiding van zijn optredens bij ‘The Paradiso Orchestra’ werd hij uitgenodigd om een avondvullende ode aan Leonard Cohen te maken in de bovenzaal van Paradiso.Flip Noorman zal zowel originele Cohennummers spelen als door hemzelf gemaakte vertalingen en neemt daarbij zijn vijfkoppige band ‘De Noormannen’ mee, waarmee hij al een aardige livereputatie heeft opgebouwd en de Wim Sonneveldprijs won. Ook zullen er een aantal gastoptredens zijn van onder anderen. Erik Vaarzon Morel, de gelouterde Flamencogitarist die net als Leonard Cohen de Spaanse dichter Lorca tot één van zijn grote inspiratiebronnen rekent.

Flip en de Noormannen - Flip Noorman zingt Leonard Cohen
Zondag 21 mei 2017
Paradiso Kleine zaal
Aanvang: 21.00 uur
Zaal open: 20.30 uur
Entree: 17,50 incl. daglidmaatschap, voorverkoop reeds gestart via de website van Paradiso
 
Zie ook: