FLIP NOORMAN GENOMINEERD VOOR ANNIE M.G. SCHMIDTPRIJS
03-03-2017 - 12:01 uur
Flip Noorman Donderdag 2 maart, zijn de genomineerden voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2016 bekend gemaakt. De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen. Zanger Flip Noorman is één van de genomineerden. Hij schreef het nummer 'Als tijd niet bestaat'.

In Flip Noorman ziet de juryvoorzitter Jacques Klöters
"een nieuwe Ramses Shaffy. 'Als Tijd Niet Bestaat' is een zuiver liefdeslied, met poëtische regels, maar in het refrein met ‘Ik wil je, ik wil' hoor je ook de opwinding en de geilheid."

Noorman won in 2014 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Samen met zijn band De Noormannen trok hij in 2015 het theater in met de voorstelling 'Make-up', waarvoor hij lovende recensies ontving.

Volkskrant ★★★★☆
‘Noorman overtuigt met een brutale grijns, scherpe teksten en een enorme bak geluid van zijn vijfmansband De Noormannen..’

Trouw
★★★★☆
‘Noorman schept een heel eigen universum vol poëtische en rauwe teksten, beeldende metaforen en af en toe lekker hoekige muziek.’

De theatervoorstelling
'Make-up' van Flip en De Noormannen is nog t/m mei te zien in theaters door heel Nederland.

De bekendmaking van de winnaar en de bijbehorende uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs vindt plaats op zondag 9 april in Theater Bellevue te Amsterdam.

Beluister hier het genomineerde lied “Als Tijd Niet Bestaat”.
 
Zie ook: