Nieuw album Sjors van der Panne: MET ELKAAR
10-02-2017 - 11:49 uur
Sjors van der Panne Positief, verbindend en actueel. Dat is het nieuwe album MET ELKAAR van zanger Sjors van der Panne (37). Na zijn deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland nam de zanger ruim de tijd aan eigen materiaal te werken. Het eerste exemplaar van MET ELKAAR reikt Van der Panne uit aan Marco Borsato.

Het nieuwe album MET ELKAAR bevat een mix van door Van der Panne en zijn muzikale vrienden geschreven nummers, die het midden houden tussen nederpop en chanson. Vanaf de eerste minuut is meteen duidelijk dat deze zanger ook echt iets te melden heeft. In het titellied geeft Sjors haarscherp aan hoe hij de huidige tijd ervaart.
‘Ben je bang om vrij te leven? Lig je wakker van de wereld om je heen?’ vraagt hij de luisteraar, om vervolgens troostrijk zijn hand uit te steken en in meerdere songs te benadrukken dat we positief moeten blijven, elkaar moeten helpen en vooral niet moeten vervreemden van elkaar.

Klassiekers
Sjors van der Panne brak in het najaar van 2014 door bij de auditieronde van The Voice of Holland. Daar ontroerde hij de juryleden en het publiek met zijn versie van Zeg me dat het niet zo is. Aangemoedigd door coach Marco Borsato wist Van de Panne tweede te worden. Hierna volgde een triomftocht van 10 uitverkochte concerten in Het Concertgebouw tot ruim 70 optredens in theaters in heel Nederland. Sjors eert tijdens zijn concerten zijn grote voorbeelden, waaronder Frank Boeijen, Stef Bos en Thé Lau. Maar in toenemende mate zingt hij ook eigen werk. Het nieuwe album MET ELKAAR is daar de weerslag van.
Sjors’ eerbetoon aan zijn helden Ramses Shaffy en Liesbeth List, het duet Pastorale met zangeres Monique Klemann, is als bonustrack aan het album toegevoegd.

Marco Borsato
MET ELKAAR is het tweede studioalbum van Van der Panne en de opvolger van zijn live-cd Klassiekers in het Concertgebouw. Sander Geboers, bekend als de muzikale rechterhand van Claudia de Breij, tekent samen met Van der Panne voor de productie. De albumpresentatie van MET ELKAAR vindt op zondag 26 februari plaats tijdens het theaterconcert van Sjors van der Panne in Theater Diligentia in Den Haag. Daar reikt de zanger het eerste exemplaar uit aan Marco Borsato.

.Klik hier voor de speellijst en meer informatie.
 
Zie ook: