Flip Noorman spreekt leeg Malieveld toe in nieuwe clip
11-05-2016 - 09:00 uur
Flip Noorman Zanger, songschrijver, poëet, filosoof, stemmingmaker en regisseur Flip Noorman heeft een nieuwe video voor zijn single De stilstand gaat maar door uit. In de clip waant Flip zichzelf een ware Che Guevara terwijl hij een leeg Malieveld toespreekt en zingt dat niks zo democratisch is als een groepsverkrachting. Flip is op dit moment op tour met zijn band de Noormannen om de release van zijn album Make-up op vinyl te vieren.

Flip Noorman over De stilstand gaat maar door: “Ik schreef het nummer als één grote dis naar mezelf toe. Na het schrijven van een album in een zomer vond ik het moeilijk om mezelf niet als een gedresseerde zeehond die steeds dezelfde bal op zijn neus laat balanceren te zien. Altijd op zoek naar tegenspraken. Ik dacht dan schrijf ik er ook maar duizend achter elkaar op in een quasi maatschappijkritisch jasje. Ironisch genoeg vonden veel van mijn volgers dit de leukste track van het album en sta ik nu avond aan avond mezelf te bashen.”

De muziek van Flip Noorman klinkt als de humor van Zappa, de poëzie van Nick Cave en rauw als Tom Waits. Zowel de live-shows als zijn twee albums worden geroemd om originaliteit. Hij is compromisloos, het ene moment de rafelige troubadour en het andere moment de energieke performer. Flip lokt zijn publiek naar zich toe om ze vervolgens genadeloos de nek om te draaien.

Door de rockende muziek van zijn band De Noormannen sta je er maar zelden bij stil hoe ingenieus en prikkelend zijn Nederlandstalige teksten zijn. Nooit wordt een platgereden pad ingeslagen. Waarden worden stukgeslagen, Noorman schept een botsing van werelden waar maar moeilijk van weg te kijken is.

Clubtour
Zijn tweede album Make-Up, dat hij zelf “een ode aan de leugen” noemt, is lovend ontvangen door de pers. Het is hier op Spotify te beluisteren. Zijn debuutalbum Bellse Parese werd ook de hemel in geprezen en in 2014 overtuigde hij de jury van de Wim Sonneveldprijs.
Flip en zijn band de Noormannen zijn op dit moment op tour om de release van Make-up op vinyl te vieren:

DO 19-05 Tilburg, 013 (met Tjing Tjing, project van André Manuel en Roosbeef)
ZA 21-05 Enschede, café Het Bolwerk (gratis)
ZO 29-05 Amsterdam, De Roode Bioscoop (met speciale gast Theo Nijland)
VR 03-06 Haarlem, Patronaat
ZA 04-06 Rotterdam, V11

Volkskrant ★★★★☆
‘Noorman overtuigt met een brutale grijns, scherpe teksten en een enorme bak geluid van zijn vijfmansband De Noormannen..’

Trouw ★★★★☆
‘Noorman schept een heel eigen universum vol poëtische en rauwe teksten, beeldende metaforen en af en toe lekker hoekige muziek.’

3voor12
‘Flip en de Noormannen: wat een geweldenaars.’

Website Flip Noorman
 
Zie ook: