Sjaak Bral brengt cabadrama met de theaterthriller De moord op Blonde Dolly
25-01-2016 - 11:37 uur
Sjaak Bral Afgelopen weekend is de nieuwe theatertournee van Sjaak Bral gestart, een 'cabadrama en theaterthriller' in één met de titel De moord op Blonde Dolly. Een onopgeloste moord blijft altijd leven. Zo ook de moord op de Haagse prostituee Blonde Dolly, ruim 50 jaar geleden. Tot op de dag van vandaag circuleren wilde verhalen. Sjaak Bral maakt er een voorstelling over. De première van De moord op Blonde Dolly vindt plaats op 27 februari a.s. in Theater Diligentia.

Feit is dat hooggeplaatste Haagse politici (zoals een van de oprichters van de VVD) van haar diensten gebruik maakten. Bovendien bleek Blonde Dolly na haar dood, slechts 32 jaar oud, extreem gefortuneerd te zijn. Ze bezat miljoenen. Hoe kwam zij aan zulke grote hoeveelheden geld en waarom werd het onderzoek naar haar moord door de hoofdcommissaris eigenhandig in de doofpot gestopt?

Sjaak Bral neemt het publiek mee terug in de tijd, naar de schone schijn van de jaren vijftig en de verstikkende macht van regenten. Hij spoorde bovendien de vermeende moordenaar (nu 87 jaar oud) op en confronteerde hem met de bewijslast.

Feit en fictie raken verstrikt in een razendknappe vertelling die zowel historisch als humoristisch is. Een theaterthriller van de bovenste plank - met een ontknoping die het publiek niet in de koude kleren gaat zitten.

“Sjaak brengt een nieuw genre naar het theater: cabadrama.” (Tomas Ross)
 
Zie ook: