Flip Noorman brengt met MAKE UP "een ode aan de leugen"
21-01-2016 - 12:38 uur
Flip Noorman Zaterdag 23 januari gaat de nieuwe voorstelling ‘Make up’ van kleinkunstenaar Flip Noorman in première. Na het winnen van de Wim Sonneveldprijs in 2014 volgde een succesvol jaar. De pers prees het debuutalbum Bellse Parese eensgezind de hemel in. En hij speelde zowel solo als met de band bijna 150 shows. De première vindt plaats in Rotterdam, in Zaal Ro Theater. Voor meer info klik hier.

De release van ‘Make up’ is tevens de start van de gelijknamige theatertournee. Noorman vroeg zich af waarom hij bereid was om zo vaak 'het zelfde liedje' te zingen. Vond hij het echt nodig om zijn verhalen aan iedereen te vertellen? Was dat zo belangrijk? Nee! De verhalen die hij in zijn liederen brengt zijn slechts “waargebeurde leugens”. ‘Make up’ gaat over een veel primitiever verlangen. Gewoon: Op het podium te staan. Een plaats waar jij even de lakens uitdeelt. Voor eventjes 'De alfa kunnen zijn'. Een onversneden Nietzscheaanse wil tot macht. Bevestiging krijgen. En ontken het maar niet. Dit geldt voor elke artiest.

Met zijn muziekstijl die het midden houdt tussen Tom Waits, Kurt Weill en Leonard Cohen, aforistische poëtische teksten en een performance energie die je doet duizelen brengt Flip met zijn nieuwe nummers een ode aan al die leugens die een avond uit juist de moeite waard maken.
 
Zie ook: