40 jaar Nits gevierd met documentaire van Marcel de Vré en theatertournee!
02-10-2014 - 14:22 uur
NITS Welke popgroep kan claimen al veertig jaar te bestaan en onafgebroken op hoog muzikaal niveau te blijven experimenteren? Het antwoord wijst al snel in de richting van de Nederlandse band Nits. De muzikale vernieuwingsdrang en het plezier in het samen spelen is nu nog even fris als toen ze in 1974 begonnen. Dat spreekt uit vrijwel iedere scène in de film Over Grenzen – 40 jaar Nits.

Regisseur Marcel de Vré, die eerder de documentaire Tits & Ass over Golden Earring maakte, volgt Nits bij alle jubileumactiviteiten. Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips hebben de blik altijd op de toekomst gericht, maar dit jaar maken ze met veel muzikale vrienden een kleine uitzondering om hun jubileumjaar te vieren..

De documentaire wordt door NTR op donderdag 2 oktober uitgezonden tijdens Het Uur van de Wolf op NPO 2 om 23.00 uur. Herhaling is op zondag 5 oktober om 16.00 uur.

Theatertournee
Hoe een oeuvre van ruim 350 nummers, ontstaan in die 40 jaar, in één theaterconcert samengebald kan worden bewijst Nits in het theater! Vanaf 10 oktober is Nits in diverse steden te zien met het theaterconcert ‘Nits?’. Welke nummers gespeeld worden en welke andere nummers de revue zullen passeren, wordt “on the spot” bepaald.
Bekijk de
speellijst.

 
Zie ook: