Phi Nguyen in het theater

Phi Nguyen

Dit seizoen in het theater

Over Phi Nguyen

Phi Nguyen is geboren in Bình Trị Thiên, Vietnam. Via Hong Kong kwam hij op zijn zesde in Arnhem terecht, daar leerde hij in no-time Nederlands. Na de basisschool en middelbare school, studeert hij in 2009 af aan de Arnhemse Toneelschool. In 2010 ontvangt hij de Premio Geminid’oro Miglior Attore voor zijn performance op het Roma Teatro Festival. Phi is een echt speelbeest die uitstekend drama en comedy beheerst. Phi Nguyen is een multitalent werkzaam als acteur, stand-up comedian, theatermaker en kok! Theaterliefhebbers zullen hem herkennen van vele bejubelde voorstellingen die hij speelde met o.a Het Nationale Theater, De Toneelmakerij en De Veenfabriek.

De afgelopen jaren was hij vast verbonden aan muziektheatergezelschap De Veenfabriek, waarvoor hij voorstellingen maakte en hoofdrollen speelde in bejubelde voorstellingen zoals Pinokkio en Alles van Waarde. In 2019 sleepte hij hiervoor een nominatie binnen voor de Arlecchino toneelprijs.  Als stand-up comedian, gaat hij opzoek naar de beste manier om zijn bijzondere levensverhaal te delen met het grote publiek. Hij werkt(e) voor gerenommeerde gezelschappen zoals Het Nationale Theater, Toneelgroep Oostpool en Toneelmakerij. Phi heeft ook veel film en televisie ervaring. Zo presenteerde hij voor de VPRO het programma Villa Achterwerk, speelde o.a. in de films Boy Meets Gun en SilkRoad. Daarnaast vertolkt hij de rol van het populaire personage Ping Ping in de, met Gouden Kalf bekroonde films, Bon Bini Holland 1, 2 en 3.

Phi is een kameleon die gemakkelijk kan transformeren in verschillende karakters en geliefd bij zowel jeugd als volwassen publiek. Een veelzijdig acteur die op het toneel zeer uiteenlopende rollen speelde in veel bejubelde (internationale) voorstellingen.

Voorstelling

Het leven van Phi

Socials

Over Wie is Phi Nguyen?

Het grote publiek zal Phi Nguyen herkennen als het populaire personage ‘Ping Ping’ uit de bioscoophits Bon Bini Holland 1, 2 & 3 en de sketch FC Kip.

Na meer dan een decennium in het theater te hebben gestaan wil hij zich nu kenbaar maken aan een groter publiek. Met een mix van stand-up, karaoke, persoonlijke verhalen en (Aziatische) levenswijsheden werkt hij samen met Jandino Asporaat aan een nieuwe stap in zijn carrière.

Samen met zijn meest geliefde personage Ping Ping neemt Phi Nguyen je in zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling mee in zijn eigen levensverhaal.

Een verhaal over een ongelofelijk wonderbaarlijke reis, dat begint op een bootje op zee ver weg hier vandaan, en eindigt in het theater. Een verhaal voor jong en oud, met een lach en een traan. Wie is Phi?  

Phi Nguyen in het theater

De voorstellingen van Phi Nguyen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Sanne Peper

Speellijst Phi Nguyen – Het leven van Phi

Januari 2024
  20:30 vr. 26 januari De Goudse Schouwburg Gouda 0182-513750