Mouna Laroussi in het theater

Mouna Laroussi

Dit seizoen in het theater

Biografie Mouna Laroussi

Mouna Laroussi (1981) is choreografe, danstheatermaker en het creatieve brein achter de producties van Stichting Mouna Mix. In haar interdisciplinaire voorstellingen met dans, theater en muziek belicht zij actuele maatschappelijke thema’s vanuit haar perspectief als Nederlands Marokkaanse maker.

Mouna werkte drie jaar fulltime als choreografe en danseres en ontwikkelde cross-over choreografieën voor theatershows, optredens en videoclips in het binnen en buitenland.  Zij maakte 15 jaar geleden een overstap naar de theatervloer, omdat er meer ruimte was voor het ontwikkelen van haar creativiteit. Zij focust zich op het uitwisselen en ontwikkelen van cross-overs. Cross-overs in diverse dansstijlen, muziek, verschillende theaterdisciplines en ontmoetingen tussen mensen met verschillende culturele achtergronden.

Mouna was te zien in 5 dansproducties van Danstheater AYA onder leiding van Wies Bloemen. Ondertussen deed zij verschillende dansonderzoeken en coproducties waaronder de jeugdvoorstelling Chamaeleon (8+) en Valse Noten (4+) bij productiehuis Dansmakers Amsterdam. Als Artist in Residence creëerde zij de documentaire-dansvoorstelling Sneak Preview met Filmmaker Marieke Helmus, die in 2012 première ging in een uitverkochte Paradiso en de dansvoorstelling Haschoema, onderdeel van het Moving Futures Festival. Onder de vleugels van Stichting Mouna Mix ging in 2018 haar eerste solovoorstelling Schijtziek in première. Daarna volgde er een Coproductie met Podium Mozaïek, waarin Mouna in 5 edities haar eigen theater talkshow kon ontwikkelen. In november 2021 is haar nieuwe voorstelling FATIMA in première gegaan.

De stijl van Mouna is karakteristiek. Haar autobiografische theaterteksten belichaamt zij van rauwe gespierde choreografieën, naar kleine mime bewegingen, maar altijd met een dosis humor.

Ze inspireert haar publiek door actuele en maatschappelijke onderwerpen aan de kaak te stellen en culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk.

Over Fatima

FATIMA is de titel van de nieuwe theatershow van Mouna Laroussi.

Na de voorstelling ’Schijtziek’, waarin Fatima voor het eerst in de schijnwerpers stond, waren Mouna en haar publiek het over één ding eens: deze vrouw moet een eigen show krijgen! Omdat Fatima lastige onderwerpen weet te verpakken in grappige verhalen.

Omdat ze goudeerlijk zegt wat ze van de dingen vindt, maar ook oor heeft voor andere meningen. Ze koppelt humor aan lef en zelfs als je het niet met haar eens bent ga je voor de bijl. Natuurlijk, ook haar hoofd loopt soms om van problemen, ruzies en culturele verschillen. Maar waar anderen een kloof zien, ziet Fatima een brug.

Waar anderen op de vuist willen, tovert Fatima een lach.

Als je het allemaal niet meer zo goed weet in de wereld, kom dan een uurtje naar die gezellige, goedlachse Fatima.

Voorstelling

FATIMA

Mouna Laroussi in het theater?

Mouna Laroussi speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Jean van Lingen

Wat vindt het publiek van Mouna Laroussi’s voorstelling? | FATIMA

Speellijst Mouna Laroussi – FATIMA

Maart 2023
woensdag 22 maart - 20:15 Flint theater Amersfoort 033-4229229
April 2023
vrijdag 07 april - 20:30 Schouwburg Het Park Hoorn 0229-291000
vrijdag 21 april - 20:00 Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem 023-5121212
Mei 2023
woensdag 03 mei - 20:15 Stichting Theater aan de Schie Schiedam 010-2467467
zondag 14 mei - 14:30 Stadsschouwburg Groningen 050-3680368
vrijdag 26 mei - 20:15 De Kleine Komedie Amsterdam 020-6240534