Meiden van LOS n het theater

Meiden van Los

Dit seizoen in het theater

Biografie Meiden van LOS

Meiden van LOS is een cabaret-formatie van vier pittige, muzikale meiden met rake humor. De groep werd opgericht in 2006 door Femke Vernij, Kim de Fuijk, Dookje Engelhard-van Dieren en Charlotte Waardenburg.

De meiden ontmoetten elkaar op de opleiding muziektheater aan ArtEZ Conservatorium Arnhem. Ze hadden meteen een band door hun voorliefde voor grappen en samenzang op hoog niveau.

Hun eerste optreden was in de Witte Villa in Sonsbeekpark Arnhem. Wat eigenlijk een gelegenheidsformatie had moeten zijn, werd direct na het optreden een vaste groep. Op de parkeerplaats besloten de meiden samen verder te gaan en een week later was LOS geboren.

Na de opleiding bestormden ze elk open podium in Nederland om materiaal uit te proberen. In 2009 besloten ze mee te doen met het Amsterdams Kleinkunst Festival, wat uiteindelijk tot deelname aan de finale-tour leidde. Een jaar later schreven ze zich in voor het Gronings Cabaret Festival, waar ze het tot de finale schopten.

In 2010 bracht de groep hun eerste voorstelling, Lijf On Stage, op de planken. George Visser bood hen hierna een contract aan. Ook wonnen ze de VIVA400 award voor Meest Veelbelovend Talent. LOS werd al snel een bekende naam bij theaterminnend Nederland. Daarna volgden nog vier succesvolle voorstellingen: FCKD, Total LOS, VAST, en nu tourt de groep door Nederland met Lusten en Lasten met volle zalen.

Meiden van LOS bestaat tegenwoordig uit Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Marianne van Houten, en Vivianne van den Boom.

Over Lusten en Lasten 

De Meiden van LOS zijn terug! In een ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Natuurlijk willen de meiden wel de lusten maar niet de lasten. Het perfecte leven! Maar kan dat wel?

Een wilde stap-avond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies, de meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze voorstelling.

In Lusten en Lasten fantaseren de meiden er lustig op los en nemen geen blad voor de mond. Tevens staan de welbekende wellusten ook weer centraal, zoals het publiek van LOS gewend is.

Voorstelling

Lusten en Lasten

Meiden van LOS in het theater

Meiden van LOS speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Eva Broekema

Speellijst Meiden van Los – Lusten en Lasten

April 2023
20:30 zaterdag 01 april Theater Castellum b.v. Alphen a/d Rijn 0172-429292
20:00 zaterdag 22 april Podium Reimerswaal Krabbendijke 0113-551552
Mei 2023
20:00 zaterdag 13 mei CulturA & Zo Nootdorp 015-3105251 uitverkocht
20:30 donderdag 25 mei Posttheater Arnhem 026-4460553
20:30 vrijdag 26 mei Posttheater Arnhem 026-4460553
20:30 zaterdag 27 mei Posttheater Arnhem 026-4460553