Henny Huisman in het theater

Henny Huisman

Dit seizoen in het theater

Biografie Henny Huisman

Henny Huisman ontwikkelt zich in de loop van zijn carrière van popmuzikant tot veelzijdig presentator. Ook is hij de bedenker achter de succesformules van een aantal televisieprogramma’s. Zelf wil hij herinnerd worden als een “bevlogen iemand, een creatief vriendelijk en mopperende, zenuwachtige televisiemaker. Geen reparaties!”

Huisman is het middelste kind in een katholiek gezin. Hij heeft een twee jaar oudere zus en een vijf jaar jongere broer. De familie woont in een volksbuurt van Zaandam. Slechts één huis in de straat heeft een televisie en op woensdagmiddag is de jonge Huisman vaak daar te vinden. Tegen betaling van vijf cent mag hij komen kijken naar De verrekijker en  andere kinderprogramma’s.

Op school wordt al snel duidelijk dat Huisman het van zijn vlotte babbel moet hebben. Zijn docent op het individueel voortgezet onderwijs ziet voor hem wel een toekomst als verkoper. Huisman kiest zelf echter voor de entertainmenthoek. Op zijn veertiende speelt hij al in de band The Marileens van gitariste Margriet Eshuijs. In 1966 stapt Huisman uit de band en gaat hij optreden als diskjockey, met grote aankondigingen, monologen en tamboerijnen. In 1972 richt hij de band Lucifer op. Wanneer de eerste zangeres vertrekt wordt Eshuijs erbij gehaald. In 1975 scoren ze hun grootste hit met House for sale. Het jaar erop houdt Huisman de band voor gezien. Van 1977 tot 1982 reist hij het land door met zijn diskjockey en presentatie-optredens.

Het liefst wilde hij presentator worden en hij zoekt naar een manier om dit met muziek te combineren. Zo ontwikkelt hij de formule van de Playbackshow waarin mensen hun idolen nadoen. Een paar jaar presenteert hij dit fenomeen in de discotheken, maar stiekem droomt hij ervan om de Playbackshow op televisie te brengen. Die droom kwam in midden jaren ’80 voor hem uit: De Mini playbackshow en de Soundmixshow trekken vanaf 1985 veel kijkers en oogsten hoge waarderingscijfers. Hiermee is Huisman jarenlang verzekerd van twee grote programma’s.

Tegenwoordig heeft hij een glansrijke carrière waar hij op terug kan kijken, maar een droom bestond nog: Henny Huisman wilde het theater in en dat is hem gelukt met zijn eerste voorstelling Het achterste van mijn tong.

Over Het achterste van mijn tong

Een avond samen met Henny Huisman.

De legendarische Henny Huisman komt naar je toe in het theater. In deze ongedwongen en vrolijke personalityshow vertelt Henny over zijn leven, zijn carrière en alle talloze collega’s. Een avond vol vrolijke anekdotes, grappige verhalen en hilarische herinneringen. Voor en met het publiek. Met aandacht voor Snuitje, het verhaal achter zijn drum furore bij Lucifer, het winkeltje, de soundmixshow, de miniplaybackshow.

Een avond vol verhalen die al veel te lang op de plank zijn blijven liggen. Over het platleggen van het telefoonnetwerk in heel Nederland, de Surpriseshow (de introductie van emo-tv in Nederland!), Jacques d’Ancona en Bulletje. En je mag natuurlijk ook vragen aan stellen aan Henny. Nog nooit was dit icoon zo dichtbij, nog nooit was hij zo’n open boek. Beleef deze avond samen met Henny Huisman.

Voorstelling

Henny Huisman, het achterste van mijn tong

Henny Huisman in het theater

Henny Huisman speelt dit seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: PR Henny Huisman

Speellijst Henny Huisman – Het achterste van mijn tong

Er is geen speeldata (meer) gevonden voor deze productie