Elfie Tromp in het theater

Elfie Tromp

Dit seizoen in het theater

Over Elfie Tromp

Elfie Tromp studeerde Writing for Performance en werkt sinds haar afstuderen als performer, schrijver, dichter en opiniemaker. Ze maakt muzikaal theater dat op de grens van literatuur, engagement en cabaret ligt.

Ze speelde eerder met haar werk onder andere op Oerol, over het IJ, Lowlands en De Karavaan. Als schrijver publiceerde ze drie romans en een dichtbundel, waarvan Pietà de meest recente is. Ze was onder andere ambassadeur van de Week van het Nederlands in 2021, Zomerdichter in 2020, schreef het jeugdboekenweekgeschenk én het Rotterdams Boekenweekgeschenk.

De media weet Elfie Tromp goed te vinden. Ze is een veelgevraagd opiniemaker en tafelgast. Zo schuift ze regelmatig aan bij onder andere Nieuws BV, Spraakmakers, Dit is M, VPRO Mondo en Taalstaat. Ook schrijft ze regelmatig columns en essays voor de Volkskrant, NRC en Financieel Dagblad.

Over Op de barricade van het hart

‘Kan ik eigenlijk wel gelukkig zijn als ik zo woedend ben?’ vraagt Elfie Tromp zich af. In een wereld waar het onrecht nog steeds zo schrijnend is, zoekt Tromp naar manieren om een betere wereld te scheppen, samen met haar publiek. Daardoorheen is een persoonlijker, intiemer verhaal gevlochten van een jonge vrouw die vecht tegen een onrechtvaardige wereld en tegelijkertijd haar persoonlijke geluk moet verdedigen.

Tromp werd bekend als geëngageerde en uitgesproken schrijver en theatermaker wiens genre zich het best laat omschrijven als feministisch punkcabaret; ontregelend, fel en onverwacht humoristisch. Ruggengraat van de show vormen de protestsongs die ze met verschillende artiesten schreef, zoals Sven Ratzke en Abel van Gijlswijk (Hang Youth). Op de Barricade van het Hart is Elfie Tromps derde theatervoorstelling.

Voorstelling

Op de barricade van het hart

Eerdere programma’s:

  • NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)
  • zingt Janis Ian

Elfie Tromp in het theater

De voorstellingen van Elfie Tromp zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Ella Tilgenkamp

Theatermaker Elfie Tromp is woedend én ook zacht | Op de barricade van het hart

Speellijst Elfie Tromp – Op de barricade van het hart

Februari 2024
  20:30 vr. 16 februari De Goudse Schouwburg Gouda 0182-513750
Maart 2024
  20:30 do. 28 maart Deventer Schouwburg Deventer 0900–3000200