Channah van ’t Riet & Cyrelle Failé in het theater

Channah van ’t Riet & Cyrelle Failé

Aankomend seizoen in het theater

Over Channah van ’t Riet & Cyrelle Failé

In 2018 trok singer-songwriter Channah van ’t Riet door Canada en Amerika, op zoek naar de plekken waar één van haar muzikale helden, Leonard Cohen, gewoond en geleefd had. Als muzikante is zij gedreven door nieuwsgierigheid: hoe ontstaat (goede) muziek en wat zijn de kenmerken van een goed liedje? Tijdens deze periode had Channah de kans om het werk van Leonard Cohen beter te bestuderen.

Tijdens haar tocht verschoof haar aandacht echter van Cohen naar Suzanne, Marianne, Janis, Joni Mitchell en alle andere vrouwen die hij bezongen had. Wat vond Marianne van het lied dat hij over haar schreef? Is de one-night-stand met Janis Joplin echt zo gegaan als in het liedje Chelsea Hotel? Voor Cohen’s geboortehuis, in de bekende popzalen van New York en zijn stamcafé in Montreal: al reizende begon Channah muzikale tegenreacties te schrijven op het oeuvre van Cohen, om deze vrouwen een stem te geven.

Channah van ’t Riet is singer-songwriter, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en het Complete Vocal Institute in Kopenhagen en bracht inmiddels een album en drie EP’s uit. Zij deed honderden optredens in binnen- en buitenland, in diverse formaties.

Cyrelle Failé is theatermaakster en muzikante en studeerde aan de Theaterschool in Utrecht. In 2020 speelde Cyrelle met de muziektheatervoorstelling Daddy Issues op het Café Theater Festival, waar zij de publieksprijs won. Naast haar theaterprojecten speelt zij als trompettiste in diverse bigbands en orkesten, waaronder XLJAZZ en Sorrindo.

Over Songs for Leonard

Terug in Nederland maakte Channah, samen met theatermaakster Cyrelle Failé en productiehuis Nieuwe Makers muziektheatervoorstelling Songs for Leonard. Hierin vertellen zij het levensverhaal van Cohen en spelen zij zijn bekende werk, maar komen ook zijn vrouwen aan het woord. Zichzelf begeleidend op piano, gitaar, klokkenspel, melodica, bugel en trompet geven Channah en Cyrelle een boeiende en inspirerende kijk op Cohens oeuvre. Songs for Leonard is een muzikale reis; over vrouwen en mannen, over liefde en verlangen, over zeggenschap en artistieke vrijheid.

Prachtig muziektheater over de charmeur der charmeurs.” – Theaterkrant

Voorstelling

Songs for Leonard

Channah van ’t Riet & Cyrelle Failé in het theater?

Channah van ’t Riet & Cyrelle Failé spelen volgend seizoen in het theater, de voorstellingen zijn via ons te boeken. Ben jij de programmeur van een theater of evenement en heb jij interesse in een voorstelling van deze artiest? Neem contact op met ons, dan bekijken wij samen wat de mogelijkheden zijn.

Foto: Paul Hoes

Speellijst Channah van ’t Riet & Cyrelle Failé – Songs for Leonard

Januari 2024
18:30 zondag 14 januari Beauforthuis Doorn online verkoop
Februari 2024
20:15 woensdag 14 februari Spant! Bussum 035-6913949
Maart 2024
20:30 vrijdag 01 maart Agora Theater Lelystad 0320-239239
20:15 zaterdag 16 maart Schouwburg De Lawei Drachten 0512-335050
20:30 vrijdag 29 maart Schouwburg Amstelveen Amstelveen 020-5475175
April 2024
14:30 zondag 21 april Zwolse Theaters Zwolle 0900-1435