Ida van Dril
Foto Ida van Dril
Foto: PR Ida van Dril en Michiel Schreuders
Aankomend seizoen in het theater
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie Ida van Dril
In 2005 studeerde Ida van Dril ('83) af als zelfstandig, uitvoerend theatermaker. Na haar opleiding speelde zij een aantal jaar bij verschillende jeugdgroepen om veel 'spelmeters' te kunnen maken en ervaring op te doen bij diverse regisseurs.

Als maker en speler van haar eigen voorstellingen specialiseert Ida zich in het vertellen van verhalen, waarbij gedachten en emoties hoorbaar worden middels poppen en objecten. Dit alles, in een decor dat de fantasie prikkelt en tot de verbeelding spreekt. Theater waarin hilarische momenten afgewisseld worden met ontroering. Alles in dienst van het verhaal. Vanuit deze visie werkt zij samen met Fred Delfgaauw. Onder zijn regie maakte zij in 2010 haar eerste solovoorstelling
Oma's Oma.

In theaterseizoen 12/13 en 13/14 speelde Ida in de toneelvoorstelling De Verteller van Fred Delfgaauw. Ze nam daar de rol op zich van Katarina, de minnares van Volpone.

Samen met Michiel Schreuders maakte Ida onder regie van Fred Delfgaauw de familievoorstelling ‘
De Poort’. Deze voorstelling was te zien tijdens het theaterfestival De Parade 2013 en werd eind van de zomer beloont met Het Gouden Ei, voor de beste familievoorstelling van De Parade. De volwaardige theatervoorstelling die hieruit volgde is Joris en de Draak. Hiermee toeren Ida en Michiel in theaterseizoen 14/15 en ook in 15/16 zullen zij hiermee in de theaters te zien zijn.

Biografie Michiel Schreuders
Veelzijdig, multi-inzetbaar en met een ontembare werklust. Als freelance theatermuzikant speelt Michiel o.a. voor Stichting NOW-Productions, Theatergroep Crash en Ida van Dril.

Als theatermuzikant componeert hij en staat hij op de planken als muzikant en speler. Met zijn composities weet hij altijd de juiste “snaar” te raken en de beleving bij het publiek te vergroten.

De cross-over van verschillende kunstdisciplines en de unieke ervaring die het publiek heeft, trekt Michiel enorm aan in het theater. Die unieke ervaring vergroot hij door zijn muziek en geluidseffecten live uit te voeren en verschillende muzikale lagen over elkaar heen te leggen. Terugkerend thema in de voorstellingen waarin hij als maker en speler aan verbonden is, is de maatschappelijke betrokkenheid.
Huidige programma's
Links
 
Eerdere programma’s:
Oma’s Oma (solo) - 2013-2015
Joris en de Draak - 2014-2017
Kodo (solo) - 2016-2019
De Rattenvanger - 2017-heden