Hommage aan zeventigjarige Freek de Jonge in DeLaMar Theater
12-11-2013 - 10:53 uur
Freek de Jonge Maandag 7 april 2014 vindt er een speciale hommage aan Freek de Jonge plaats in het DeLaMar Theater. Dit in het kader van de zeventigste verjaardag van Freek de Jonge. Met o.a. Frank Boeijen en Acda en de Munnik.

Veelzijdig, eigenzinnig en spraakmakend, oftewel Freek de Jonge. Samen met Bram Vermeulen was hij Neerlands Hoop in Bange Dagen. Met zijn ongekend hoge tempo van grappen veranderde Freek het Nederlandse cabaret voorgoed.

Ook bereikte hij de eerste plaats in de hitparade met het lied “Leven na de Dood”, maakte talloze cabaretvoorstellingen en won onder meer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied “Vergeet mij niet”. Freek staat bekend om zijn kritische conferences en flauwekul om de flauwekul. Altijd voortgedreven door de onuitputtelijke motor achter zijn hele carrière: de lach.

In 2014 wordt Freek zeventig jaar. Tijd voor een feest. Een bonte stoet vrienden en collega’s viert samen met Freek zijn verjaardag tijdens een eenmalige hommage-avond in het DeLaMar Theater. Een uniek cabaretesk en muzikaal spektakel rond de grootmeester van de kleinkunst. Naast Frank Boeijen, Acda en de Munnik werken ook Karin Bloemen Liesbeth List, Brigitte Kaandorp, Herman Finkers mee aan deze verrassende avond. De muzikale leiding van de avond is in handen van Martin van Dijk.
 
Zie ook: