Op 27 november is Sinterklaasfever te zien in Stadstheater Zoetermeer
25-11-2016 - 12:46 uur
Sinterklaasfever is terug! Een vrolijke muzikale voorstelling die zowel kinderen als hun ouders een onvergetelijke middag brengt. Wat jaren geleden begon als muzikale grap, is uitgegroeid tot een professionele voorstelling. Sinterklaasfever beleefde een succesvolle theatertour in 2008 & 2009 en maakt dit jaar haar rentree in het Nederlandse theater.

Van CD tot voorstelling
In 2004 produceerden Mark Snijders en Eugène Lont van Xplo Music & Events de CD “Sinterklaasfever”. Als “surprise” voor hun eigen kinderen en die van bevriende muzikanten, schreven ze nieuwe sinterklaasteksten op discoklassiekers. Uitgevoerd door de Hermes House Band & Kinderkoor Prettig Weekend ontstond een swingende en originele Sinterklaas-CD. Een album wat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen enthousiast werd ontvangen.
Op basis van deze liedjes creëerde Xplo Music & Events een voorstelling. En in 2016 komt Sinterklaasfever naar Zoetermeer. Barba Melens van Xplo Music & Events: “In 2008 & 2009 was ik projectleider van de theatertour. Inmiddels heb ik zelf jonge kinderen en wordt in de auto steevast Sinterklaasfever geluisterd, al is het hartje zomer. Dat nu mijn eigen kinderen ook kunnen meezingen en –dansen met Disco Piet in het theater, is natuurlijk een feest!”

Disco-feest met Sinterklaas
In de vrolijke voorstelling vervult Mark Snijders zelf de rol van Sint Nicolaas. TV presentator Patrick Martens en zangeres Agnes Goslings bereiden zich met de kinderen voor op de komst van de goedheiligman en zijn hoofdpiet Chris Silos. Via een “live” video verbinding houden Patrick en Agnes contact met Sinterklaas, want zal hij het theater wel op tijd bereiken? Gelukkig arriveert Disco Piet (oud Hermes House Band zanger Olaf Croon) op tijd om de zaak in goede banen te leiden en om samen met de kinderen een liedje en een dans in te studeren. Als Sinterklaas uiteindelijk arriveert, is het feest compleet.

De producent
De Rotterdamse ondernemers doen graag veel zelf. In opvolging van de succesvolle theatertour in 2008 & 2009 produceren zij ook dit jaar zelf de voorstelling Sinterklaasfever. Mark Snijders: “We blijven graag tot in de kleinste details betrokken. Bovendien is het erg leuk om zelf het script te schrijven en blijft Sinterklaas de ultieme rol. We zijn blij dat we weer in het theater staan. En zien 2016 als kick off om vervolgens in 2017 weer een theatertour door heel Nederland te mogen maken.”

Xplo Music & Events is een muzikale onderneming waarin diverse disciplines van muziekproductie samenkomen. Het Rotterdamse bedrijf begon als independent platenlabel van de Hermes House Band (bekend van de nr 1 hit “I will survive” en daaropvolgende internationale carrière). Inmiddels heeft het bedrijf haar activiteiten verbreedt tot artiesten management & boekingen, studio activiteiten en het organiseren van kleine en grootschalige muzikale evenementen (o.a. Oude Haven Zomerfestival & Tiësto op de Maas). Met de productie van Sinterklaasfever is Xplo Music & Events terug in de Nederlandse theaterwereld.