Frank Boeijen start met nieuwe theatertournee
02-02-2016 - 16:39 uur
Frank Boeijen Frank Boeijen start op Valentijnsdag, zondag 14 februari, met zijn nieuwe theatertournee. De basis van dit theaterconcert vormt zijn recent uitgebrachte album ‘Land van belofte’. Dit nieuwe album staat inmiddels op nummer 4 van de Album Top 100. De tournee start met een uitverkochte show in de Schouwburg Cuijk. Daarna volgt tot eind mei zijn tournee langs theaters in Nederland en Vlaanderen. Klik hier voor de volledige speellijst.

De sfeer van het album typeert Frank zelf als: ‘Gevarieerd en met veel elektrische gitaren. Het album is minder akoestisch dan de laatste cd’s. Omdat de nieuwe nummers zich daarvoor lenen.’ Voor zijn 27ste album schreef Frank 11 nieuwe liedjes. Het bevat bovendien een aantal bijzondere muzikale samenwerkingsverbanden, die een eigentijdse sound geven aan dit album.

Zijn onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart, zijn band die past als een warme jas. Frank Boeijen geraakt met zijn persoonlijke verhaal in het hart van de theaterbezoeker. Om daar vervolgens lange tijd te blijven. Want zijn teksten beklijven en de muziek vervoert.

Voor Frank Boeijen is het vanzelfsprekend dat hij zich voor elke nieuwe theatertour muzikaal opnieuw uitvindt. Nieuwe en bekende liedjes in verrassende arrangementen: klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend. Geen avond is hetzelfde. Als pionier in de Nederlandse popmuziek laveert hij met het grootste gemak door zijn omvangrijke repertoire om de bezoeker keer op keer te verrassen.
 
Zie ook: