Braboneger helpt Kinderfonds
01-10-2015 - 10:38 uur
Steven Brunswijk EEN TILBURGS DIALECT, MAAR ALTIJD MET EEN BOODSCHAP
Steven Brunswijk, alias de BraboNeger wil mensen gewoon laten lachen, “Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.” Dit seizoen staat hij op de podia met zijn show “Ze goan d’r aaaff!!!” Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van het publiek te veroveren. Maar altijd met een boodschap. De BraboNeger zet je ook aan tot denken en opent harten voor medemenselijkheid. Reden voor hem om een oproep te doen in zijn shows om het Ronald Mc Donald huis te steunen.

Dan denken veel mensen: die hebben toch geld zat? Dat blijkt dus niet zo te zijn. Deze veilige plek voor ouders om dicht bij hun zieke kinderen te kunnen zijn steunt volledig op giften en donaties van mensen. Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen in het land, er voor zorgen dat een ziek kind of een kind met een beperking zich geborgen en veilig voelt door de aanwezigheid van de ouders. Daarom bieden zij gezinnen met een ziek of gehandicapt kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen.

De BraboNeger moet er niet denken dat om zoiets stoms als geld, zieke kinderen niet dicht bij hun ouders kunnen zijn, terwijl ze dat zo hard nodig hebben. Terwijl hij zelf avond na avond onbezorgdheid en plezier brengt.

Daarom vraagt hij het plezier te delen met die gezinnen.
Heel eenvoudig door een sms te sturen naar 4333 met de tekst "huis", dat kost eenmalig 2 euro. Omdat het kinderfonds afhankelijk is van giften en geen grote subsidies ontvangt, helpen alle kleine beetjes.
 
Zie ook: