60ste Verjaardag Bart Chabot gevierd met tentoonstelling, boek en tournee!
18-09-2014 - 12:52 uur
Ronald Giphart & Bart Chabot Dichter, schrijver, performer, Hagenaar Bart Chabot wordt op 26 september 60! En dat gaat zeker niet ongemerkt voorbij.

In een tentoonstelling, samengesteld in nauwe samenwerking met Chabot zelf, gunt hij de bezoeker van Bibliotheek Den Haag een blik in zijn werk, in liefdes en vriendschappen. Fotograaf Anton Corbijn stelde diverse, deels nooit eerder vertoonde foto’s die hij van zijn goede vriend maakte ter beschikking, met als blikvangers drie levensgrote portretten uit Chabots schrijversleven. Deze tentoonstelling is samengesteld door de Centrale Bibliotheek en het Letterkundig Museum en is tot ten met eind december te bezichtigen in Bibliotheek Den Haag.

Het boek Zestig
Ter ere van zijn verjaardag koos Bart Chabot zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre. Hij bekeek zijn werk opnieuw, bewerkte, kortte in en herschreef en zo ontstaat een bloemlezing, the best of van zijn schrijverschap, een literaire roadtrip door de tijd, die het veelzijdige talent toont van de immer rusteloze schrijver in al zijn swingende facetten. Het boek Zestig ligt vanaf vandaag in de winkels!

Theatertournee Trio Giphart & Chabot
Ook is Chabot binnenkort weer te zien in de theaters samen met collega schrijver Ronald Giphart. Zij trekken het land in met een vrolijke, hilarische, ontroerende, wijze, bijzondere en uitermate onderhoudende voorstelling genaamd ‘Trio Giphart & Chabot’. De theatertournee start op 4 februari in Parkstad Limburg Theaters, Heerlen.
 
Zie ook: