Gebroeders Harteveld & Fretz
Foto Gebroeders Harteveld & Fretz
Foto: Jonas Sacks
Geen theatertournee op dit moment!
Meer informatie bij Huidige programma’s.


Biografie
Marcel Harteveld (1984) & Johan Fretz (1985) vormen het duo 'Gebroeders Harteveld & Fretz’. Op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie besluiten ze samen voorstellingen te gaan maken.

In juli 2010 studeren ze af met hun eerste avondvullende programma 'Onderweg', over een generatie die massaal gaat backpacken aan de andere kant van de oceaan, op zoek naar innerlijke revolutie. Over reizen, tot wasdom komen en de vraag of het grote geluk niet veel dichterbij huis ligt.

Op 30 september 2011 begint de theatertour van hun debuutvoorstelling en wordt ook de EP en single Onderweg uitgebracht. In de voorstelling vlechten Johan en Marcel muziek en verhaal op eigenzinnige wijze moeiteloos door elkaar heen. Ze botsen, laten humor, verstilling op rock 'n roll volgen en andersom. Dat alleen al maakt 'Onderweg' voor de kijker een reis op zich.

Johan en Marcel reisden in vijf weken de hele wereld rond voor het NCRV programma 'On Air' van Harm Edens. Ook is Marcel het gezicht van de Fisherman's Friends commercials en Johan Fretz schreef naar aanleiding van zijn veelgeprezen toespraak over kunstbezuinigingen een boek over de waarde van kunst in de samenleving, dat door Uitgeverij Lebowski wordt uitgebracht en in december 2010 in de boekwinkels ligt. Op 3 mei 2012 verschijnt het nieuwe boek van Johan Fretz: ‘Fretz 2025’, over zijn toekomstige presidentschap.